METODA extrem de simplă prin care deținuții din Penitenciarul Colibași făceau rost de TELEFOANE MOBILE. Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure unul prin aceeași metodă

METODA extrem de simplă prin care deținuții din Penitenciarul Colibași făceau rost de TELEFOANE MOBILE. Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure unul prin aceeași metodă
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 07/10/2014, 05:18
Un agent șef de la Penitenciarul Colibași a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat că a dus unor deținuți 11 telefoane mobile, pentru care a primit în schimb, de la rudele acestora, 1.900 de lei și 500 de euro.
Gheorghe Adrian Georgescu, arestat preventiv într-o altă cauză, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, care îl acuză de luare de mită și introducerea în Penitenciarul Colibași a unor bunuri și obiecte interzise, pentru a fi folosite de către deținuți.
Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanței, că în perioada 2012 – 2013, la Parchetul Tribunalului Argeș au fost înregistrate șase denunțuri în care se arăta că Georgescu introducea telefoane mobile în Penitenciarul Colibași, pentru a fi folosite de către deținuți, și primea pentru aceste servicii diferite sume de bani, de la rudele persoanelor încarcerate.
„Astfel, în perioada martie – aprilie 2013, inculpatul a primit de la o persoană 7 telefoane mobile și suma de 1.900 lei, pentru a înmâna aceste telefoane unui deținut, 6 dintre acestea fiind introduse în penitenciar de către inculpat, iar în luna august 2013, acesta a mai primit de la o altă persoană 5 telefoane mobile, prevăzute cu încărcătoare, pentru a le introduce în Penitenciarul Colibași, primind în schimb suma de 500 euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Argeș. Ancheta în acest caz a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații Argeș și de Serviciul Județean Anticorupție Argeș.

Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure un telefon mobil

Tot la Penitenciarul Colibași este anchetată și o altă suspiciune de corupție, în care ar fi implicat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În această cauză, Bercea Mondial și fiica acestuia Izaura Anghel sunt cercetați pentru dare de mită, după ce un angajat al Penitenciarului Colibași a reclamat că Sandu Anghel a încercat să îi ofere bani pentru a beneficia de dreptul la muncă și pentru a primi un telefon mobil în penitenciar.

În 18 septembrie, Tribunalul Argeș a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Sandu Anghel și mandat de arest la domiciliu pe numele Izaurei Anghel. „Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (…), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibași, în perioada august – septembrie 2014, a abordat un agent de penitenciar și i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenției acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibași, în scopul obținerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu”, arătau procurorii Parchetului Tribunalului Argeș care anchetează cauza.
Bercea Mondial a fost condamnat la opt ani și nouă luni de închisoare cu executare, pentru că și-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, iar fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani și trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În același dosar, soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă și instigare la această infracțiune.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Forțele Aeriene Ucrainene pot ridica în aer doar trei avioane F-16!
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Noi imagini cu mașina care a produs accidentul din Pantelimon. Bunicul copiilor loviți: „Inconştienţi care...
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei,...
Vedeta, în lacrimi, după ce a aflat că suferă de o boală gravă! „Am moștenit...
O ipoteză-şoc dă peste cap ancheta în cazul dentistei ucide în Brăila. Cine ar fi...
S-a dat alarma! Gheorghe Șerban a dispărut de duminică. Poliția face apel la populație pentru...
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Care e diferența, de fapt, între VEHICUL și AUTOVEHICUL? Mulți cred că știu răspunsul, dar...
Spania amendează Booking.com cu 413 milioane de euro pentru "abuz de poziţie dominantă"
CEVA de pe PLANETA noastră creează OXIGEN ÎNTUNECAT! Ce este acesta?
Anul în care se schimbă banii. Țara care trece la EURO definitiv
Ultima zi din iulie aduce mari surprize. Ce au anunțat meteorologii
Insula Iubirii sezon 8, 29 iulie 2024. Ce a spus Andrei după ce a văzut...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei...
Ce posta pe rețelele sociale adolescentul de 17 ani care a provocat accidentul mortal din...
BANCUL ZILEI. Bulă o sună pe doamna profesoară și o întreabă: -Vă merge frigiderul?
Trump, audiat de FBI în ancheta privind tentativa de asasinat